Založ si blog

Aj keď bez kompasu. ..

Ako vždy pred voľbami, aj teraz sa nám, občanom nekandidujúcim, prihovárajú občania kandidujúci. Občania kandidujúci do parlamentu sa pokúšajú osloviť občanov nekandidujúcich, každý podľa svojho straníckeho trička. Zaručujú istoty, väčšie dôchodky, reformu školstva, zdravotníctva, zodpovedné rozhodovanie, ochranu pred manipuláciou, ochranu ľudských práv, atď atď. Ako pred každými voľbami, aj tentokrát sa vynorili nové tváre, s čistým registrom politických hriechov, s čistými úmyslami, ktorí konečne urobia poriadok. Nič nové pod slnkom.

 

Tieto voľby sa ale vyznačujú „pridanou“ mierou znechutenia, v spoločnosti vládne „blbá nálada“. Väčšinou si uvedomujeme, že voliť ísť treba, že je to jediná cesta, ale súčasne podliehame hromadnej dezilúzii z posledného vývoja udalostí. Je ťažké zorientovať sa v džungli bez kompasu. Peter Breiner v jednom zo svojich príspevkov píše: „pokiaľ budú politici rozhodovať o veľkých peniazoch, budú veľké peniaze rozhodovať o nich“.

10. marec bude ten deň, kedy budeme rozhodovať o politikoch MY! Potom už zase budú politici rozhodovať o nás a (veľké peniaze o nich).

Erupcia korupcie

23.02.2012

Slovo corruption v angličtine znamená skazenosť, úpadok, úmysel, úplatok atď. Čím menej času ostáva do volieb, tým častejšie sa na Slovensku skloňuje slovo korupcia. Podľa posledného rebríčka Transparency International (Index vnímania korupcie) sa lepšie ako Slovensko umiestnili krajiny ako Kuba, Turecko, Namíbia a ďalších 65 zo 183 hodnotených štátov. Najčistejšou [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 1982x
Priemerná čítanosť článkov: 991x

Autor blogu

Kategórie

Archív